Op 8 december trad het vierde van ROG aan tegen de studenten van stadsgenoot Parabool. Een vereniging vol oude bekenden, maar dit keer een team waar de meeste spelers nog niet tegen hadden gespeeld.

Afgelopen zaterdag 1 december stond zowel de tweede zaalwedstrijd van het seizoen als de heuse ROG-dag op het programma. De allerkleinsten trapten deze dag af met de pietentraining, waarna achtereenvolgend alle teams, op de B1 na, in actie kwamen.

Na een heerlijke voorbereiding op de zaal, waarbij gelijk gespeeld werd tegen Noviomagum 1 en nipt werd verloren van DOS ‘46 3, was de ploeg van Berkenbosch klaar voor de competitie! José had drie prachtregels aangeleverd voor het boekje van Noordenveld:

In de eerste zaalwedstrijd van het prachtige binnenseizoen mocht het vierde aantreden tegen Noordenveld 3 in Roden. In een gewijzigde opstelling ten opzichte van het veld begonnen het team aan de wedstrijd. De spelers traden bijna met trillende beentjes aan, de huiveringwekkende nederlaag tegen Noordenveld 3 van vorig jaar lag nog vers in het geheugen.

ROG vier mocht de laatste veldwedstrijd van het herfstseizoen aantreden voor de return tegen Harkema 2. Na de uitwedstrijd in Harkema werd geconcludeerd: "we pakken ze thuis," en dit was dan ook de instelling waarmee de spelers op het veld stonden. Meest fanatieke spelers waren toch wel Arina en Tom, die na zelf al een wedstrijd hebben gespeeld (en hierbij een lekkere koude douche mochten ontvangen) ook nog topfit klaarstonden voor de wedstrijd van het vierde.

ROG 1 mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Hollandscheveld om daar tegen het lokale HHV aan te treden. De grasschoenen werden weer opgezocht en de laatste kleiresten uit Elim werden er nog even afgeboend, alvorens een ieder ze in de tas stopte. Na het nodige ge-app over wie er nu kon rijden en wie voorafgaand of na afloop van de wedstrijd welke kant opvloog, kwamen er uiteindelijk toch 10 spelers en een coach op het korfbalveld aan.

Het is alweer even geleden, maar de ROG-ertjes herinneren zich de wedstrijd op 11 oktober jl. tegen Regio'72 maar al te goed!

Het was prachtig weer, iedereen had na de ALV goed geslapen, José had er zin in en Stefan was op tijd aanwezig op het veld. Kortom, alle ingrediënten voor een top pot zou je zeggen! Het goede voorbeeld was al laten zien door ROG 2 t/m 4 die allen 2 punten hadden binnengesleept.

Na een gelijkspel en twee overwinningen stond de laatste uitwedstrijd op het programma voor ROG 4. Op gras dit keer, tegen de Walden 5.

Na knappe overwinningen op Hoogkerk 2 en Parabool 2 was het afgelopen zaterdag de beurt aan Drachten 3. Zij hadden tot dusver ook 4 punten bij elkaar gesprokkeld en was het een belangrijke pot om (voorlopig) los te komen van de onderste regionen en meer een steady middenmoter te kunnen worden.

Het was een zonnige 13 oktober en de zonnetjes van ROG 4 (met name Femke, die stapelgek is op wedstrijden om 11:00) mochten weer het veld betreden! Na een excellente warming up en een inspirerende voorbespreking traden de vedettes aan tegen het tweede van het altijd lastige Invicta 2.