Voor ROG stond wedstrijd nummer 8 op het programma in deze zaalcompetitie. Alle tegenstanders heeft ROG nu één keer gehad, en met drie punten uit de afgelopen zeven wedstrijden bezet ROG de zevende plaats. Alleen de Parabool weet ROG nog onder zich.

Tegenstander NKC ’51 uit Nijverdal werd in de vorige ontmoeting gemakkelijk opzij gezet. Een misstap bleek later, want NKC voerde weken achtereen de lijst aan in de eerste klasse B

In Nijverdal kende ROG niet zo’n goede start als in de vorige ontmoeting. Tot 3-3 ging de wedstijd gelijk op en ontspon zich een interessant duel. Maar ROG kon de blauw-witten niet bijhouden en moest toestaan dat NKC ’51 gestaag uitliep naar 3-6. Het lukte ROG maar mondjesmaat om goede aanvallen op te zetten. Een ontzettend laag rendement in de afronding zorgde er ook nog een voor dat de spaarzame kansen die wel gecreerd werden niet in doelpunten werden omgezet. Ondertussen begonnen de doelpunten aan de kant van NKC juist makkelijker te vallen, en was de achterstand bij rust al 11-3.

Na de rust leek ROG het lek een beetje boven te hebben. Er werden betere keuzes gemaakt in de aanvallen en door enkele rebounds te pakken werden de aanvallen steeds langer. Toch kon ROG niet dichterbij de gastheren van vandaag komen, want het schotpercentage was daar te laag voor.

Richting het einde van de wedstrijd werd er door coach Piepers nog wat nieuwe energie gebracht in de vorm van Janneke en Stefan. De Nijverdallers gingen, ondanks de wissels, gewoon door waar ze waren gebleven en konden de eindstand bepalen op 22-9.

Door dit nieuwe verlies van ROG blijft het op de zevende plaatst staan en ziet het de concurrentie nog niet dichterbij komen. Volgende week wacht de ontmoeting met Oerterp. De vorige wedstrijd tussen de beide ploegen werd, in een doelpuntrijke wedstrijd, verloren. Voor ROG 1 de taak om het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen.

Rest ons nog Janneke en Stefan te bedanken dat ze mee wilden naar Nijverdal!