In de reserve 2e klasse B waarin ROG 2 uitkomt liggen de teams, met alleen een gat naar de eerste plek, erg dicht bij elkaar. ROG 2 begon de wedstrijd als hekkensluiter, maar de 2e op de ranglijst, Harich (die de week ervoor knap werd verslagen), stond slechts 4 punten erboven.

4 februari mocht ROG 2 aantreden tegen HHV 2, een ploeg die in de thuiswedstrijd nog te sterk was. Dat dit in Hollandscheveld wel eens anders kon zijn, bleek al vrij snel. Door goals van Stefan en Sophia kwam ROG op 0-2 en liep verder uit tot 1-5. Hierna begon HHV mee te doen, en kwam terug tot 5-6. ROG bleef aan de goede kant van de score, maar kon niet uitlopen. Bij een stand van 9-9 brak de rust aan.

Vlak na de rust verstapte Rixt zich, en mocht Tirza aantreden. In de tweede helft werd door beide teams de korf moeilijk gevonden. Dit zorgde voor frustraties, wat voor een heer van HHV nog tot een gele kaart resulteerde. Een overtreding op Erwin, waarnaar hij commentaar leverde op de scheidsrechter en bijna de paal uit de grond trok, kon de scheidsrechter natuurlijk niet accepteren. ROG 2 hield het hoofd koel, en speelde de wedstrijd uit tot 11-13 winst.

De twee punten zorgen ervoor dat ROG stijgt tot een gedeelde 5e plek. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft het nog altijd spannend en moet er gewonnen worden om het in eigen hand te houden. En dat begint volgende week tegen Wit-Blauw 3, 15.30 in Lewenborg.