ROG mocht vandaag voor de tweede maal in deze zaalcompetitie aantreden tegen DTL 1 uit Hantum. Na het zure verlies tegen De Granaet heeft ROG een goede reeks neergezet en werden er in 3 wedstrijden 5 punten gepakt. Vorige week werden er al 2 belangrijke punten gepakt tegen HHV en als ROG vandaag zou weten te winnen, plus de andere teams hetgeen deden wat van het zou mogen worden verwacht, dan zou vandaag handhaving gerealiseerd kunnen worden.

Voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd mocht eerst ROG 2 nog aantreden tegen Wit Blauw 3 uit Kampen. Wellicht een nog wel belangrijkere wedstrijden, aangezien daar maar liefst 6 teams nog aan het uitvechten zijn wie er gingen degraderen. ROG 2 vloog uit de startblokken en er stond al snel een 5-0 tussenstand op het bord.

Een korte samenvatting van deze kleurrijke wedstrijd, was dat ROG Wit Blauw nooit meer dichterbij liet komen dan 3 punten en een goede wedstrijd speelde. Wit Blauw kon het spel alleen maar ontregelen door de scheidsrechter veelvuldig van commentaar te zien, met 3 gele kaarten tot gevolg. Een heer mocht daarom het grootste deel van de tweede helft van de tribune aanschouwen en een al gewisselde heer mocht van de scheidsrechter het veld weer betreden. Vanaf daar zag hij zijn team uiteindelijk met 24-16 verliezen en konden zij de lange reis naar Kampen weer afleggen.

ROG 1 was vandaag op 1 positie gewijzigd, dit weekend mocht Anja van den Hengel zieke mensen beter maken en mocht dokter Bosker haar plek innemen. ROG was gewaarschuwd voor DTL, want ondanks dat zij onderaan staan met 0 punten, maakten zij het de afgelopen weken al menig tegenstander behoorlijk lastig. ROG 2 had het eerste goed geïnspireerd en ROG 1 vloog dan ook uit de startblokken, binnen enkele minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord. Het resterende deel van de eerste helft leek grotendeels op de wedstrijd in Holwerd. ROG was overduidelijk beter, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken en DTL bleef vooral schieten vanaf 12 meter. Uiteindelijk stond er daardoor ook maar een magere 9-4 ruststand op het scorebord.

In de rust was coach Jan Piepers vrij duidelijk, rustiger gaan spelen en de kansen over alle schijven beter benutten. Dat de spelers toch best wel goed naar hem luisteren bleek wel na rust. Voor het publiek, die de eerste 10 minuten vooral van achter het glas keken, zagen minder chaos en een bal sneller rond gaan, met als grootste resultante heel wat meer doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd stonden alle spelers op het scoreformulier en waren alle verschillende schottechnieken gebruikt. Na nog een score in de laatste seconden van de wedstrijd, floot de goed leidende scheidsrechter Danser tijdens de vakwissel af bij een eindstand van 22-10.

Later op de avond werd bekend dat HHV had verloren van De Granaet en daardoor is ROG niet meer te achterhalen en verzekerd van handhaving. Een mooi resultaat nadat het eerste deel van het zaalseizoen nogal stroef verliep. Er volgen nu nog 2 wedstrijden tegen Sparta (Ze) en Quick’21, waarbij de laatste nog volop in de race is voor het kampioenschap.