Na een teleurstellend begin van het seizoen (lees: al twee wedstrijden kansloos verloren) begon het vierde van ROG vol goede moed aan de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Mid Fryslan. Ruim op tijd arriveerde de ploeg in Grou, waar er nog even 10 minuten in de aangename kou gewacht moest worden tot het hek en de kantine zou worden opengedaan door de tegenstanders.

Na een welverdiend bakje koffie en een fanatieke warming-up begonnen de wit-groenhemden aan de wedstrijd. Kyra had haar vizier op scherp en wist snel een afstander in de korf te gooien. Helaas wist Mid Fryslan hier al gauw een doelpunt tegenover te zetten en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Mid Fryslan had helaas wel de overhand en hoewel de ROGgers dapper streden, werden de vele aanvallen nog niet omgezet in een legio van doelpunten. Met een 12-4 achterstand werd er gerust.

Wat er in de thee in Grou zat is niet te achterhalen, maar het werkte wel. De vedettes van Vier hadden even nodig om op schot te komen (lees: 45 minuten), maar dan heb je ook wat! In 10 minuten tijd werd er teruggekomen van een 12-6 achterstand naar een 13-11 achterstand. Hoewel gelegenheidscoach Rudi (de originele coach JK stond in het veld) nog wisselde om in elk geval een gelijkspel te forceren, mocht het niet baten.  In de laatste seconden wist ROG nog de 13-12 op het scorebord te zetten en toen floot de scheidsrechter helaas af.

Al met al hoeft de ploeg niet ontevreden te zijn, als het komende week net zo speelt als de tweede helft tegen Mid Fryslan dan moeten de eerste punten in het verschiet liggen!