Het was een zonnige 13 oktober en de zonnetjes van ROG 4 (met name Femke, die stapelgek is op wedstrijden om 11:00) mochten weer het veld betreden! Na een excellente warming up en een inspirerende voorbespreking traden de vedettes aan tegen het tweede van het altijd lastige Invicta 2.

Het eerste aanvalsvak ging voortvarend van start en wist vlot een welbekende 'parabool-bal' te scoren. Niet alleen wonnen we vorige week van de paarshemden, we hebben ook nog wat opgestoken. Men zegt wel dat je, je gehele leven student blijft en dat blijk maar weer.

Terug naar de wedstrijd, welke gelijk spannend werd omdat Invicta een afstandsschot wist te verzilveren. Het tweede aanvalsvak moest even zoeken naar de juiste combinaties. De verdediging hield het gelukkig strak dicht. Uiteindelijk vond het vak René, die een afstandsschot raak schoot. Toen waren de ROGgers los. Verdedigend wisten alle spelers goed de concentratie te houden, hierdoor waren er weinig fouten. Aan de kant van ROG dan, de oranjehemden hadden namelijk hierdoor de grootste moeite om de korf te vinden. Het vierde wist dit gelukkig nog wel een paar keer te doen en met een 8-2 voorsprong werd er gerust.

Na de rust liet het team zich een paar minuten volledig overrompelen. Invicta sprintte uit de startblokken en had binnen de kortste keren een 8-5 score op het scorebord staan. Het viel de sterren van vier te prijzen dat zij zich sterk herpakten en gefocust bleven aanvallen. Hierdoor wist het team het gat van de korf weer te vinden, waar Invicta wederom dit niet wist te beantwoorden.

Uiteindelijk liep het vierde team van ROG op vrij comfortabele wijze uit tot een 13-6. De prima leidende Joost Schellaars floot bij deze stand af en maakte zich snel uit de voeten naar Friesland, waar hij op het EK mocht gaan fluiten. Het vierde mocht lekker in het zonnetje genieten van een welverdiend biertje (was het al 12:00?), broodje knakworst en prachtwedstrijden van ROG 3, 2, 1. Volgende week mag het team haar kunsten vertonen op écht gras in Tytsjerk!