Na knappe overwinningen op Hoogkerk 2 en Parabool 2 was het afgelopen zaterdag de beurt aan Drachten 3. Zij hadden tot dusver ook 4 punten bij elkaar gesprokkeld en was het een belangrijke pot om (voorlopig) los te komen van de onderste regionen en meer een steady middenmoter te kunnen worden.

ROG 2 begon ontzettend fris aan de wedstrijd, mede mogelijk gemaakt door Elza die ontevreden was met de geur van de shirts en meerdere malen de wasmachine aan heeft gezet. De frisheid was gezien de zomerse temperaturen echter van korte duur. Beide teams hebben in vergelijking met de rest van de competitie relatief weinig voor- en tegengoals. Dit was direct te merken aan het verloop van de wedstrijd. Pas na 13 minuten zette Tjerk de eerste goal op het papier. Na een weinig zeggende eerste helft gaan beide teams met een stand van 3-3 aan de ranja.

Waar de goals voor rust schaars waren, duurde het slechts vijf minuten voordat het 5-5 stond. ROG kon de voorsprong pas op 2 zetten door een kleine kans van Sophia, waarna Antal het direct op 3 verschil bracht (9-6). Duels werden fysiek en mentaal uitgevochten en Drachten wisselde de heren van het ene naar het andere vak. De wedstrijd was binnen op het moment dat Koen de 11-8 scoorde.
De uiteindelijke stand bleek 11-10 te worden. Dit heeft er toe geleid dat ROG 2 zich momenteel op een vijfde plek in de reserve eerste klasse B bevind. Komende zaterdag staat een uitwedstrijd tegen nummer 2, De Walden 2, op het programma. Er zal hard gestreden moeten worden om de punten mee naar Groningen te kunnen nemen.