In de eerste zaalwedstrijd van het prachtige binnenseizoen mocht het vierde aantreden tegen Noordenveld 3 in Roden. In een gewijzigde opstelling ten opzichte van het veld begonnen het team aan de wedstrijd. De spelers traden bijna met trillende beentjes aan, de huiveringwekkende nederlaag tegen Noordenveld 3 van vorig jaar lag nog vers in het geheugen.

Het fantastische aanvalsvak bestaande uit René (Wildeman), Tom, Sophia en Rixt gingen fanatiek van start. De vroege 1-0 van de Noordenvelders bracht hen totaal niet van hun stuk en met een mooi combinatiespel zetten zij vlot de 1-1 op het scorebord. Sjoerd, Henk, Vera en Marieke moesten iets langer combineren, maar uit de lange aanvallen die zij wisten te maken volgden al snel ook doelpunten. Met name Henk, die op het veld weinig gespot is in het wit-groene tenue, wist met scherp te schieten. ROG liep snel uit tot een 2-4 voorsprong en het was zaak deze vast te houden. De thuisploeg bleef echter ook fraaie aanvallen produceren en na een felle strijd in de eerste helft werd er met een 6-7 voorsprong in het voordeel van de ROGgers gepauzeerd.

De tweede helft begon gelijk vrij deprimerend. Niet alleen wist Noordenveld snel te scoren en zelfs een voorsprong te pakken, maar tot overmaat van ramp verzwikte Sjoerd zijn enkel. Een bekende blessure voor hem en we hopen dat hij snel weer ter been is! René (Woest) nam het van hem over. Waar hij normaliter altijd zo gemakkelijk het gat van de korf weet te vinden, liet dat nu even op zich wachten. Dit werd ruimschoots goed gemaakt door een spectaculaire actie vanuit de ruimte, perfect aangegeven en afgemaakt. De 14-13. Het publiek stond praktisch op de banken zo hard werd er gejuichd. Hierna wist dit aanvalsvak na een lange aanval ook een rustig afgemaakte kleine kans van Marieke af te maken.

Met nog 1 minuut op de klok was het aanvalsvak daarna op zoek naar de allerbeste kans. Sophia en Rixt wisten beide heren uit te spelen en Tom wist langs zijn heer te komen, welke toen meteen een overtreding maakte. René Wildeman mocht voor de derde keer deze wedstrijd aanleggen voor de strafworp, na zijn twee eerdere succesvolle pogingen had iedereen het idee dat hier de overwinning mee zou worden binnengesleept. Helaas rolde de bal weer uit de korf en werd vrijwel direct afgefloten. 14-14 en het enige punt wat de seniorenteams van ROG die dag zouden pakken.

Hoewel het resultaat beter was dan verwacht en het combinatiespel zeker niet onaardig, had dit gelijkspel een zure nasmaak. De spelers hebben goed hun best gedaan deze weg te spoelen met bier, bitterballen en een lekker soepje natuurlijk!