Afgelopen zaterdag 1 december stond zowel de tweede zaalwedstrijd van het seizoen als de heuse ROG-dag op het programma. De allerkleinsten trapten deze dag af met de pietentraining, waarna achtereenvolgend alle teams, op de B1 na, in actie kwamen.

Met zo’n succesvolle dag, kon de wedstrijd tegen de Flammies niet anders dan met goed resultaat afgesloten worden. Daar leken de Buitenposters in de eerste helft maar al te graag een stokje voor te willen steken.

Er werd volop gescoord, na 13 minuten kon het publiek al aardig vaak juichen, helaas het uitpubliek drie keer meer dan de thuisploeg. Gelukkig kon de Groningse ploeg door goals van Joep, Jacob, Wilko en Ilona uiteindelijk voor het eerst op voorsprong komen. Maar de hete adem van de Flamingo’s bleef ROG nog lang in haar nek voelen. Het figuurlijke kopje thee werd genuttigd bij een stand van 15-14 voor de thuisploeg. ‘Scoren lukt ons wel, zaak is nu om niet te verslappen’, aldus coach José.

Nadat de Flammies meteen na de rust nog één keer op voorsprong kwamen, leek het verzet van de Rood-gelen wel gebroken. De scoringsmachine die ROG heette bleef op volle toeren draaien. Scoren doe je samen, maar toch waren het met name de mannen die de korf wisten te vinden. Naast scoren blonk de ploeg ook uit in samenspel, zoals bij die prachtige bal waarmee Stefan Ingrid achter de korf wegstuurde, waarna ze de korf kon vinden.

Vlak voor het eindsignaal mocht het in grote getalen aanwezige thuispubliek voor de 30e keer juichen. Met een ruime overwinning van 30-22 werd de ROG-dag ook op sportief gebied succesvol afgesloten.

GEZOCHT: Thuispubliek voor zaterdag 8 december!

Aanstaande zaterdag staat de kraker tegen stadsgenoot Parabool op het programma. De studenten hebben een goede start gemaakt in de 2e klasse en zijn vast gebrand om de punten mee naar Zernike te nemen. Wij gaan daar uiteraard alles aan doen om daar een stokje voor te steken, maar daar hebben we jullie hulp ook bij nodig.

Dus komt allen zaterdag 8 december om 20.00u naar Sporthal Beijum!!