De eerste wedstrijd van 2019 mocht ROG het in sporthal Lewenborg opnemen tegen Harich. Een bekende tegenstander waar de strijd de afgelopen seizoenen meermaals mee is aangegaan. Van voorgaande ontmoetingen is bij menigeen bijgebleven dat Harich altijd volop de strijd aangaat en doorgaat totdat het eerste biertje getapt is. Oftewel een scherp begin zou erg wenselijk zijn en laat dat nu net niet altijd de kracht zijn voor de dieseltjes van ROG 1.

Gelukkig was ROG 2 zeer bereidwillig om dit probleem te verhelpen door een prachtige spannende pot neer te zetten in hun derbystrijd tegen koploper Nic 3. Zenuwslopende minuten kropen voorbij, maar uiteindelijk wisten zij met 1 punt verschil de winst keurig binnen te halen. ROG 1 wilde het publiek niet nogmaals zo’n zenuwslopende wedstrijd voorschotelen en in 6 minuten tijd was er even zo vaak gescoord en stond ROG 1 al met 5 -1 voor.

Er werd leuk gevarieerd gespeeld en er was vertrouwen. Harich gaf de spelers van ROG alle ruimte om aan te leggen en dat is niet handig, met name Joep maakte daar dankbaar gebruik van. De coach van Harich probeerde zijn team om te peppen “het gaat niet om het slimme spelen” en daar luisterden ze gretig naar, met als gevolg dat Anja en Ingrid meermaals langs hun dames wandelden. Middels een doorloopbal zorgde Anja dan ook voor een 16-9 ruststand.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk, lekker blijven spelen en scoren en gewoon nog 30 minuten knallen. Het was nu echter nu Harich dat uit de startblokken knalde en de achterstand direct verkleinde tot 4 doelpunten, gelukkig was het wederom Anja en Jans die zorgden voor 6 verschil. Met de score van Jans hadden bij een stand van 18-12 alle basisspelers al minimaal 1 keer gescoord.

De scheidsrechter had het vervolgens 20 minuten lang druk met het bijhouden van doelpunten, want deze bleven vallen als rijpe appeltjes. Gelukkig was er nog wel tijd over om bezig te gaan met randzaken, want met 2 coaches coachen tijdens een time-out dat mag absoluut niet, foei Mark.

De doelpuntenmachine van ROG 1 stopte uiteindelijk na 55 minuten korfbal, waardoor Harich de stand nog iets kon verkleinen tot 28-23. Al met al een duidelijke overwinning en volop vertrouwen voor de Berkenboschstijd van 19 januari in Hurdegarijp.