Zaterdag 9 februari was een belangrijke dag voor ROG 1, zij mochten aantreden tegen de rood-gelen uit Buitenpost! De voorbereiding was dan ook optimaal geweest, met de nodige speciaalbiertjes de avond ervoor tijdens het ROG selectie-uitje in Groningen. Moeke Marjan en Jolige Jacob waren die avond veilig thuis op de bank gebleven om in optimale conditie te kunnen presteren in Buitenpost.

Genoeg tijd voor de andere ROG spelertjes om uit te slapen, want de wedstrijd startte lekker laat op de avond. Een enkeling kon alvast warmdraaien met andere korfbalevenementen die dag, zo deed Stefan bij het G-korfbaltoernooi inspiratie op hoe je immer enthousiast en vrolijk kan korfballen en deden Ingrid en Anja in Assen een vergeefse poging om ROG 2 naar de overwinning te brullen.

Enfin, eenmaal in Bûtenposssst, konden we eerst onze vaste matties van Mid Fryslan 5 een punt binnen zien halen in een vrije ballen festijn tegen de Flammies. Dat beloofde nog wat voor onze eigen wedstrijd. Koploper De Parabool had eerder die middag verloren tegen Harich uit, waardoor ROG de kans kreeg op punten gelijk te komen in de kop van de tweede klasse.

Soepel ging het niet, maar ik verklap u alvast: er werd gewonnen! Na een snelle 1-6 voorsprong liep de machine even vast. Het team van Flamingo’s bood goed weerstand en maakte de scores bij degroene rakkers spaarzaam. Met een stand van 5-9 werd er gerust om de wedstrijd daarna definitief binnen te slepen. Ilona en Antal waren gelukkig bereid om hun invalbeurt te bezegelen met een paar mooie doelpuntjes. Wat was die pass van Jacob dwars door iedereen toch prachtig, maar wat maakte Antal ‘m knap af, vol in de sprint en met slechts één hand (zien jullie het al voor je?). De wedstrijd eindigde met een 12-15 stand in het voordeel van ROG.

Maar vergeet de Flammies maar snel, want nu komt het belangrijkste: voor het eerst deze zaalcompetitie staat het team van Berkenbosch samen met De Parabool op koppositie!! En komende zaterdag zal een van deze ploegen alleen op kop staan in de tweede klasse. Want dan vindt de Groningse stadsderby plaats, de strijd om d’Olle Grieze! Wie de koppositie pakt is een stuk dichterbij het kampioenschap, dus er hangt nogal wat af van deze wedstrijd. Dus, schuif je zaterdagse boodschappen, je visiteplannen of weekendse poetswerkzaamheden maar aan de kant, want bijzijn is meemaken! Neem al je kameraden mee en stap op de fiets om ROG naar de overwinning te schreeuwen! De wedstrijd zal om 13.50 uur ingefloten worden. Tot dan!!!!!!